Rengöring av rör – vad betyder det exakt?

Vi, som rörmokare i Stockholm, har utfört professionella rör- och avloppsrengöringstjänster för våra kunder i många år. Vi kan ta bort alla blockeringar av något slag från rören så att våra kunder har ett fungerande avlopp på nolltid igen.

Arbetsutrustning för en professionell rörmokare

Som en professionell rörmokare har vi ett antal verktyg tillgängliga. Detta inkluderar till exempel en elektrisk rörrengöringsspiral. Det finns olika specialhuvuden för alla typer av blockeringar. Detta möjliggör ofta grundlig rengöring och lossning av blockeringen i kundens rörsystem.

Mycket starka blockeringar kan fortfarande tas bort med en speciell högtryckstvätt. Vi använder sedan våra mekaniska verktyg i det första steget, så långt detta är möjligt med typen av blockering. Sedan sker rengöringen med högtrycksrengöraren mycket specifikt. På detta sätt kan alla avlagringar på det drabbade rörområdet som ett resultat av blockeringen och som en blockeringsavtryckare tas bort.

Om det skulle bli nödvändigt använder vi också vår speciella kamera för att se rörledningen visuellt. Detta kan vara till stor hjälp, särskilt i svåra rörområden, att ta bort blockeringar och avsättningar på ett riktat sätt och att frigöra röret helt som en förebyggande åtgärd. Användning av kameror rekommenderas starkt. Som ett resultat kan blockeringen, omfattningen och orsaken mycket ofta bedömas i förväg innan andra steg vidtas. En riktad igensättningslösning är väldigt lätt med den här förhandsgranskningen med kameran.

Efter vi löst en igensättning

Rengöringsarbetet avslutas med en grundlig rengöring av rören. Detta är avsett att ta bort alla avlagringar på väggarna på rören och förhindra förnyad igensättning. Under detta spolningsarbete kontrolleras också rörsystemets funktion samtidigt. En diagnos ges till kunder. Dessutom diskuteras hur man ska gå vidare och hur man underhåller rörsystemet så att blockeringar kan förhindras i framtiden

Således kommer det till en blockering av rörsystemen?

Det finns olika orsaker som kan leda till igensättning av rörsystemet. Den vanligaste typen av blockering är när pappershandukar eller andra liknande föremål har tagit sig in i rörsystemet. Dessa kan vara handdukar, färgrester, plast eller stora mängder toalettpapper. En rörblockering kan dock också orsakas av avlagringar orsakade av ansamling av kalk, fett, urinskal eller rengöringsmedel. Dessutom är det också möjligt att yttre påverkan är orsaken till förstoppning. Rötter eller nedsänkning i systemet kan ha spruckna rör som i längden resulterat i blockering.

Vem hjälper till med ett igensatt rör?

Vi avlägsnar blockeringar i rörledningssystem med ett professionellt team, systematisk och specialistkunskap. Alla stopp diagnostiseras också. På detta sätt kan en god prognos för förebyggande åtgärder också ges för framtiden. Kontakta oss som din rörmokare i Stockholm!