Välj rörmokare, var försiktig

Rengöringspris – en rörmokare bad om hela 10 000 kronor för rengöring av en tilltagen toalett och anklagades därför för bedrägeri. Men alla som var involverade i processen såg inget brott, och magistraten frikände honom. Detta satte ett leende på ansiktet av den 28 år gamla rörrensaren, för enligt konsumentrådgivningscentralen beräknas hans nästan 10 000 dyra produktion faktiskt till 500 till 1000 kronor.
Han som gjorde ett ganska blygsamt och vänligt intryck inför tingsrätten, är faktiskt en liten kändis. Om du googlar det tar det inte lång tid att hitta många recensioner. Han blir förolämpad som en fuskare, som fräck och som en rip-off. Han är uppenbarligen bara en liten fisk i ett mycket större system.

Rengöringspriset var ”så billigt”

Det är en av ”hantverkare” som utnyttjar din räckvidd regionalt och på Internet. Om du letar efter en rörmokare visas organisationen högst upp. Den 28-åriga hyresgästen i en lägenhet vars toalett var tilltäppt hittade företaget på Internet och blev imponerad av de erbjudanden och priser som var ”så billiga” att han gjorde en tid direkt via telefon.
Han hade ringt under dagen, men löfte om hjälp var inte lång. Rörmokaren dök inte upp förrän klockan 12.00, som bedömde skadan och gav namn på priserna. Redan här blev det tydligt att webbplatsens priser inte var konfidentiella. Dubbel fakturering och priser som är mycket högre än de som citeras av konsumentrådgivningscentret tyder på tvivelaktiga leverantörer.

Hyresgästerna fick inte titta på arbetet

Hyresgästen fick inte ens gå in i sitt eget badrum när rörmokaren började sitt arbete. Han arbetar med kemikalier, säger rörrensaren. Kunden måste stanna utanför. Efter mindre än en halvtimme var jobbet gjort och toaletten var fungerande igen. Klienten kunde inte ens gissa vad som gjordes inuti.
Rörmokaren presenterade räkningen på plats: två gånger 700 kronor för arbetstiden. Åtta meter rörrengöring plus moms. Ger 9 000 kronor, som måste betalas omedelbart.

Dömning för bedrägeri misslyckas

På grund av den ogenomskinliga prissättningen och det tidigare erbjudandet på 2000 till 3000 kronor för rörrengöring dömdes rörmokaren för bedrägeri. Detta misslyckas emellertid eftersom hyresgästen också var tvungen att erkänna att summan av cirka 2 500 kronor aldrig var fast förbunden. Det var trots allt omöjligt att på förhand bestämma hur många meter djup blockeringen skulle vara.

Behöver du en pålitlig rörmokare?

Vi, en av de bästa räddstjänsterna i Stockholms-området, har stått för en rättvis prispolitik och högkvalitativt arbete i många år med vårt namn. Vi skulle gärna ge dig råd om alla problem som rör rengöring av rör och avlopp. Det finns ingen beställning för oss att vi inte gillar att acceptera och bearbeta. Gör en förfrågan nu om priset för rörstädning!

Kontakta oss som din rörmokare i Stockholm!